Известие

Collapse
No announcement yet.

На около 2400 об/мин Вибрира придърпва ??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• На около 2400 об/мин Вибрира придърпва ??

на около 2400 об/мин(когато турбото почва да прави налягане)(Вибрира) придърпва напред назад .
    и повече над 0,4 бара (5psi-показжа уреда) турбо налягане не вдига (трябва да е 0,85бар стандарт ,
    или 1,1 бар овербост)
    в инжексионите релси монтирах манометър трактористки купено когато бях в България показва 2,5бар на празни обороти като дам газ или извадя вакум тръбата отгоре става 3 бара тъй показва , това е колеги ..

0.Колата е на 180000 км Турбото Гарет е в добро състояние
    1.ламда сонда нова
    2.темп сенсор двигателя нов
    3.кнокс сенсор единия нов , другия без видими повреди
    (като им извадя щепселите на двата детонацион сенсора става по лошо , друсането започва по рано към2000-2200 об/мин и амплитудата е по голяма ) невъжно е натискането на газта повече

Не сам в България , ако бях в клубните сервиси щях да отида , При Бобо най вече .
    Аз се съмнявам ? от бензиновата помпа ,!
    Вашите мнения са важни , чакам мненията ви !
    Last edited by alex37; d.m.y г., 10:48.
    1. Alfa Romeo 164 v6 2.0 TB средно 10л/100км

Бензина нещо да е калпав?
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
      Бензина нещо да е калпав?
      Няма невъзможни неща , възможно е
      Но някаде бях прочел , че на празни обороти бензиновото налягане трябва да е 3 бара ,
      и при изваден маркуч на вакума 4 бара , може би оная прословута гумена трабичка се е напукала която е над помпата ,
      че сваля налягането бензина ,
      Е колеги как виждам ха, нали като Ронтген супермен , опита говори
      Last edited by alex37; d.m.y г., 15:20.

Comment

Алфа164в6 тб оригинал Bosch 0 580 464 997 3bar 130L/HR
        Алфа164 3.0L v12&v24 Bosch 0 580 464 990 3bar 110L/HR
        едно и също налягане, но дебита различен единия има 130 л/ч другия 110 л/ч
        по всяка верятност са взаимозаменяеми , ако някой има опит да сподели

Comment

Ей ги виновниците , коментари после ще правя
          2 свещов кабел има проблеми , смених го с копринен кабел пропит с графитен прах нямаше друг
          4 свещов кабел имаше проблеми , нещо налягане направило е извърлило вътре в калпака имаше белоснежни отлагания , небеше натикано в свеща , почистих само ,

Направих тест дриве 30км , вибриране няма вече но турбо налягането е 7 psi (0.5 bar) преди беше 5 psi
          не е нормално налягане 0,85 бар е стандарта овербуста
          1,1 бар ,
          Предполагам че не достига гориво 1 и 3 свещ говорят за бедна смес , налягането на бензина там мисля че е отговора то трябва един нов комплект свещови кабели айде де!!
          Свещите смених на по топли Бош WR6DC ITRIYUM нови,
          предишните бяха студени 2бр.FR56 и 4бр.F56 super plus4 на1500km и те са нови де !!
          Attached Files
          Last edited by alex37; d.m.y г., 21:15.

Comment

Сигурен ли си че тези свещи са за този двигател? На моята ги смених с НЖК и са с един електрод.Старите Бош също бяха с един.
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
              Сигурен ли си че тези свещи са за този двигател? На моята ги смених с НЖК и са с един електрод.Старите Бош също бяха с един.
              старИте Boch FR56 на 1500км бяха с 4 електрода новИте Бош wr6dc са с 1 електрод са за фИат темпра , но аз много перфомансно не шофИрам зарадИ економИя , Имам И NGK 6BPES комплект пак за темпра по топлИте свещИ остават по чИстИ от студенИте
              Last edited by alex37; d.m.y г., 00:31.

Comment

Когато ускоряваш примерно на 3-та или 4-та случвало ли ти се е първоначално да дърпа много и след 2-3секунди осезаемо да усетиш как намалява ускорението(намаля налягането на турбото), след няколко секунди пак почва да ускорява по-бързо и така няколко пъти, след което ускорява плавно без тези тласъци?
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Когато ускоряваш примерно на 3-та или 4-та случвало ли ти се е първоначално да дърпа много и след 2-3секунди осезаемо да усетиш как намалява ускорението(намаля налягането на турбото), след няколко секунди пак почва да ускорява по-бързо и така няколко пъти, след което ускорява плавно без тези тласъци?
                  моето турбо засега 0,5 бар надува по всяка вероятност е на авариен режим , стандартното налягане е 0,85 бара ,моята кола има нужда от регулиране на клапаните с времето ще ги регулирам и бензиновата помпа ще гледам но засега нямам време, туй дето го прави при тебе може да е о AFT(air flow meter) то !
                  При тебе овербуста и стандартното налягане имаш ли ги?

Comment

Не знам честно казано какво има и какво не. Сега в неделя ще я закача с компютъра с един приятел да кара и ще гледам, какво налягане ще държи и какво става с него. Грешки не записва никакви. И на газ и на бензин го прави.
                    Opel Astra J
                    ex:
                    Alfa Romeo 164 2.5TD
                    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Не знам честно казано какво има и какво не. Сега в неделя ще я закача с компютъра с един приятел да кара и ще гледам, какво налягане ще държи и какво става с него. Грешки не записва никакви. И на газ и на бензин го прави.
                      Окей колега пиши ми ако излезе нещо на компютъра !

Comment

Колега, това че първа и 3-та свещ говорят за бедна свещ, а не всички заедно, е по-вероятно да е от дюзите на тези 2 цилиндъра, а не от помпа.
                        Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                        Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

[QUOTE=Da_Fuse;1065420]Колега, това че първа и 3-та свещ говорят за бедна свещ, а не всички заедно, е по-вероятно да е от дюзите на тези 2 цилиндъра, а не от помпа. [/QUOTЕ

Благодаря колега за отзива . Имам в резерва 6 оригинални Бош инжектора миналата седмица дадох 50 папена да ги тестват всички излязоха окей , лично и аз бях там еднакво сс3 пръскат и централно тях сте ги сложа в краен случай

Comment

днеска проверих 4-5-6 цилиндри за регулировка на клапите всички са в норма в първата снимка отбелязох размерите които съм измерир , в хубаво състояние е клапания механизъм ,
                            1-2-3 цилиндри друг път ще гледам ...
                            Attached Files

Comment

Всичко окей Пиербург връзките объркали (отgовoрен за о,5 бара ниско налягане) , + кабелИте бяха избили +на бобин каблото изгоряло съпротивление на лулата + още на 2 или 3 лули съпротивлението беше изгоряло и Мултиметъра показва Безкрайност (Оттука се появява Вибрирането на двигателя ) _ смених цялата кабелна система
                              Сега всичко се оправи Овербоост 1,1 бара
                              Last edited by alex37; d.m.y г., 23:45.

Comment

Working...
                              X